Ponta: senkit nem jelentettem fel sehová

Victor Ponta azt nyilatkozta, hogy sem Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, sem másvalakit nem jelentett fel sehová.

A volt miniszterelnök hozzátette: tanúként idézték be egy ügyben, amelyben szerepelt két határozat, amelyeket kormányfőként ő látott el kézjegyével.  "Sem Liviu Dragneát, sem senki mást nem jelentettem fel sehova (...). Tanúként idéztek be egy 2014-es ügyben, amelynek iratait hétfőn megkapja a parlament jogi bizottsága és meggyőződhet erről" - nyilatkozta Ponta péntek este az Antena 3 műsorában.

"Én egy olyan kormányhatározatot írtam alá, amellyel egy terület tulajdonjoga az állami köztulajdonból egy helyi hatóság köztulajdonába ment át. Utólag értesültem arról, hogy ez aztán egy magáncéghez került. Ilyet én nem írtam alá" - mondta Ponta. Úgy vélte: gondolkodni kell egy stratégián, amely megmenti a PSD-t, akár vezetőinek feláldozása árán is.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hivatali visszaélés gyanúja miatt pénteken indított bűnvádi kivizsgálást Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes ellen, aki a DNA által feltételezett tettek elkövetésekor a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkára volt.  A vádhatóság szerint törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?