Csókmaraton – megdől-e a rekord?

Még a mosdóban sem válhatnak el egymástól annak a kilenc thaiföldi párnak az ajkai, aki a leghosszabb csók világrekordját készül megdönteni. Az eddigi világrekorderek ötven óra huszonöt perc egy másodpercig „forrtak össze". Az idei próbálkozók között van az a meleg pár is, aki az elmúlt évben felállította a rekordot.

csokmaraton

Nemcsak fiatalok képviselik korosztályukat: egy 72 éves nő és 74 éves párja ötvenedik házassági évfordulójának megünneplésére csatlakozott a kedden indult rekordkísérlethez. „Ez az első alkalom, hogy ilyen idős résztvevőink vannak" - mondta Szomporn Nakszuetrong, a rekorddöntésnek helyet adó Ripley's Believe It Or Not! múzeum igazgatója Pattajában.

Az idős pár egy óra után feladta, a múzeumigazgató azonban bízik abban, hogy a megmaradt párok közül valamelyik megdönti a tavalyi rekordot.

csok szurkolok

A résztvevők akkor sem bontakozhatnak ki a csókból, ha szívószállal egy kis vizet vagy tejet vesznek magukhoz. Legkorábban hat órával a verseny kezdete után mehetnek ki a toalettre a párok, de a csók akkor sem szakadhat meg.

„A leghosszabb csók Guinness-rekordereinek igazán szeretniük kell egymást. A szájszag ugyanis olykor igen erős is lehet" - véli a rekordkísérlet szóvivője.

Kimaradt?