Tíz éves börtönbüntetést kért a DNA Sebastian Ghiță ellen

Maximális börtönbüntetést kért kedden az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egyik ügyésze Sebastian Ghiţă ellen a Legfelsőbb Bíróságtól abban az ügyben, amelyben a volt képviselőt azzal vádolják, hogy megvesztegette Ploieşti volt polgármesterét. 

Az ügyész által felsorolt vádak - megvesztegetés, hivatali visszaélésre való felbujtás és pénzmosás - közül a megvesztegetés a legsúlyosabb bűncselekmény, ezért maximum 10 év szabadságvesztést szabhat ki a bírói testület. A bíróság szeptember 25-én mond ítéletet ebben az ügyben. 

A DNA ügyésze a volt ploieşti-i polgármester, Iulian Bădescu számára is maximális börtönbüntetés kiszabását kérte. Bădescut megvesztegetés elfogadásával és hivatali visszaéléssel vádolják. 

A DNA szerint 2013-ban az akkor polgármesteri tisztséget betöltő Bădescu 1 500 000 lejes többlettámogatást ítélt oda törvénytelenül a Ploieşti-i CSU Asesoft kosárlabdaklubnak. Cserében egy házat kért és kapott Sebastian Ghiţătól, egy, utóbbi által ellenőrzött vállalaton keresztül. 

Kimaradt?