Előre hozott választásokat írhatnak ki Bihar megyében

Nem jelent meg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakciója a Bihar megyei tanács keddre összehívott rendes ülésén, ezért az ülést 27-ére halasztották. Többek között az önkormányzati testület és az annak alárendelt intézményeik dolgozóinak fizetéseiről kellett volna dönteni. A PNL tanácsosai nélkül a testület határozatképtelen.

Pásztor Sándor tanácselnök bejelentette: nemcsak a 17 PNL-s tanácsos hiányzik, egy mandátum is megürült, ezért a rendes ülést szeptember 27-ére hívta össze. Ioan Mang, a testület szociáldemokrata (PSD) alelnöke bejelentette: a PNL-sek „jó szándéka” ismét tetten érhető, frakció azt akarta megakadályozni, hogy a PSD új tanácsosának mandátumát érvényesítsék.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök elmondta, a PNL-sek ismét bojkottálják a megyei tanács munkáját. Hiányzásuk miatt nem lehet érvényesíteni az új tanácsos mandátumát, ezért a PSD-RMDSZ koalíciónak nincs meg az egyszerű többsége a testületben, amely így határozatképtelen. A liberális tanácsosok a szakbizottsági üléseken sem jelentek meg.

„Ez egy újabb játék a szokásos történetben, reményeim szerint szerdán meg fognak jelenni” – mondta a tanácselnök. Az új megyei tanácsos beiktatását egyébként a prefektúra jóváhagyta, ezért „nem lovagi ez a hozzáállás”, fogalmazott Pásztor Sándor, aki kérdésünkre azt is elmondta: a liberálisok ezzel a módszerrel két hónapig húzhatják az időt, utána törvény szerint előrehozott választásokat lehet kiírni.

Kapcsolódók

Kimaradt?