Az ortodox keresztelő közben halt meg egy kisbaba

Egy rejtélyes csecsemőhalál ügyében vizsgálódik a iași-i rendőrség. A kisbaba a megkeresztelése közben veszítette életét. Az ortodox egyház szerint a szertartás közben nem történt semmilyen rendkívüli esemény, amely a gyermek halálát okozhatta volna.

A tragédia szombaton történt Iași-ban. A keresztelést végző ortodox pópa a szertartás végén észlelte, hogy a kisbaba nem lélegzik. A szülők riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a csecsemőnek nincs pulzusa, és fulladásos tünetei vannak. Kórházba szállítása közben megpróbálták újraéleszteni, de az életét nem sikerült megmenteni.

A moldovai ortodox érsekség szóvivője, Marian Timofte az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a keresztelési szertartás közben nem történt semmilyen rendkívüli esemény. „A kisbaba úgy reagált, ahogyan a csecsemők ilyenkor szoktak: felsírt, cumiztatták, majd megint felsírt. Megkérdeztem a pópát, elképzelhető-e, hogy a kisbaba vizet nyelt, amikor a medencébe merítette a testét. Ezt ő teljességgel kizárta. Várjuk mi is a törvényszéki orvosok jelentését” – jelentette ki az egyházi szóvivő.

Kimaradt?