A parlamenti bizottság várja a volt SRI-tiszt kijelentéseinek bizonyítékait

Bizonyítékok bemutatására fogják felszólítani Daniel Dragomirt, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt tisztjét, Florian Coldea tábornok volt helyettesét, hogy támassza alá azokat az állításokat, amelyeket egy televíziócsatorna műsorában tett - közölte a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság új elnöke, Claudiu Manda.

A testület élére szerdán kinevezett politikus azt mondta eskütétele után az újságíróknak: a kérdést meg kell vitatnia kollégáival is, de véleménye szerint a Daniel Dragomir által megfogalmazott vádak „meglehetősen súlyosak”, és fontos megvizsgálni, hogy milyen dokumentumokkal tudja alátámasztani állításait.

Claudiu Iulian Manda, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora a törvényhozó testület szerdai döntése értelmében lett a Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke. A volt védelmi minisztert, Adrian Ţuţuianu PSD-s szenátort váltja ebben a tisztségben.

Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke azt nyilatkozta kedden, hogy a Daniel Dragomir által tett állításokat a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottságnak kell górcső alá vennie egy kihallgatás keretében. A PSD-elnök szerint ha valósaknak bizonyulnak Dragomir vádjai, akkor azok „nagyon súlyosak”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?