Megtalálták az eltűnt kolozsvári magyar újságíró holttestét

FRISSÍTVE: Megtalálták a Kolozs megyei Szucság közelében, egy mezőn a két hónapja eltűnt Bardocz Sándor holttestét. A rendőrség feltélezései szerint a közszolgálati televízió (TVR) kolozsvári stúdiójának volt munkatársa öngyilkos lett.

A kolozsvári portálok által idézett rendőrségi források szerint a holttestre egy férfi bukkant rá, aki fiával együtt diót szedett a környéken.

Az újságíró környezetéből származó információink szerint a holttest hivatalos azonosítása még nem történt meg, ehhez DNS-vizsgálatokat végeznek. A rendőrség azonban olyan dokumentumokat talált a zsebében, amelyekről kiderült, hogy Bardocz Sándorról van szó. A pénztárcáját és a személyi igazolványát korábban megtalálták a szucsági barátjánál hagyott holmijai között.

Az 54 éves korában elhunyt Bardocz Sándor a kolozsvári táncházmozgalom aktív tagja volt. Táncházas társai két alkalommal is szervezetten a keresésére indultak, átfésülték Szucság környékét, de nem találták meg.

Bardocz Sándor a Marosvásárhelyi Zene- és Képzőművészeti Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem történelem–filozófia szakán szerzett  tanári oklevelet. A TVR kolozsvári stúdiója magyar adásának 1991-től a szerkesztője, főszerkesztője, majd élete utolsó éveiben a főmunkatársa volt.

FRISSÍTÉS: A Kolozs megyei rendőrség szóvivője, Carmen Jucan portálunknak megerősítette: az eddigi információk szerint Bardocz Sándor holttestére bukkantak a gyümölcsszedők Szucságnál, de az azonosítás még nem történt meg. A halál pontos okát a törvényszéki orvosok állapítják majd meg, de feltételezések szerint öngyilkosság történt.

 

Kimaradt?