Ilyen időjárásra számíthatunk a következő két hétben

Meleg időjárás várható a következő két hétben Romániában, időnként esőzésekre is számítani lehet.

Főként szeptember 11-én és 12-én, majd szeptember 17-étől szinte minden nap esni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből.

Erdélyben szeptember 20-áig váltakozni fognak a meleg és hűvösebb nappalok. A legmelegebb 11-én és 12-én lesz, 31 Celsius-fokos nappali csúcshőmérsékletet mérünk majd, a legalacsonyabb hőmérsékletek 13-14 Celsius-fok körül alakulnak. Szeptember 13-ától kezdődően 20-áig a nappali csúcshőmérsékletek 20 fok körül alakulnak, éjszaka 8-9 Celsius-fokra hűl le a levegő. Esőre 12-én és 13-án van kilátás kiterjedt területeken, csapadék szeptember 17-e után is előfordulhat.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban ennek a hétnek az elején 31-32 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a hét közepétől 20 fokra csökken, az előrejelzett időszak második felében lehűlés következik, amikor a nappali hőmérsékletek 9-10 Celsius-fokra csökkennek. Esőzésekre szeptember 12-én, majd 16-ától kezdődően lehet számítani. 

Kapcsolódók

Kimaradt?