Négy újabb megyében keres példaképeket a Nőileg

Brassó, Szeben, Fehér és Hunyad megyében folyatódik a Mutass jó példát! program hatodik fordulója szeptember 11–24. között. Olyan példaképeket keresnek, akikre nap mint nap büszkék lehetünk, és akikre értékes tevékenységüknek köszönhetően felnézhetünk, akik hétköznapi helytállásukkal, nem pedig közéleti szereplésükkel vagy alkotói tevékenységükkel érdemelnek figyelmet.

A jelölés a jelölési űrlap kitöltésével történik, amelyet elektronikusan kell elküldeni szeptember 24-ig. Jelölt lehet bármely Erdélyben élő, bármely nemzetiséghez, felekezethez tartozó, aktív, fiatalos nő és férfi, akinek a tettei közvetlen környezetét érintik, akinek az életmódja figyelmet érdemel. A jelöléskor megadott adatokat a szervezők bizalmasan kezelik.

A nyertesekről egy öttagű zsűri dönt: Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatója (Sepsiszentgyörgy), Dimény Levente a Szigligeti Társulat színművésze, és a Nagyvárad Táncegyüttes igazgatója (Nagyvárad), Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia EMTE egyetemi adjunktusa (Csíkszereda), Kádár Annamária pszichológus, a Babeş‒Bolyai Tudományegyetem egyetemi adjunktusa (Marosvásárhely) és Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke (Kolozsvár ‒ Marosvásárhely).Fontos, hogy a határidő után beérkezett jelöléseket a zsűri nem veszi figyelembe. A szervezők ugyanakkor fenntartják maguknak a jogot arra, hogy azokat a jelöléseket, amelyek obszcén tartalmúak, vagy a verseny feltételeinek nem felelnek meg, érvénytelennek tekintsék, és ne közöljék.

A Mutass jó példát! verseny 2017 áprilisától 2018 áprilisáig tart. A jelölés 2017. április 3-tól kezdődően folyamatos, minden hónapban az adott erdélyi megyé(k)ben zajlik, és az ott élőkre vonatkozik: Hargita (2017. április), Kovászna (május), Bihar (június), Maros (július), Kolozs (augusztus), Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad (szeptember), Arad‒Temes (október), Szatmár (november), Szilágy, Máramaros, Beszterce (2018. január). A jelölés magyar nyelven történik. Az elbírálás eredményét a Nőileg magazinban és a sajtóban közlik.

A zsűri által a hónap jelöltjének választott személy a Nőileg magazin címlaposa lesz, a további két jelölttel készített interjúk a lapszámban, a honlapon, valamint a Facebook-oldalon jelennek meg. Emellett a verseny alkalmával szervezett Nőileg-közönségtalálkozókon több jelöltet is bemutatnak. A hónap hőse ugyanakkor két főre szóló utazást nyer.

A jelölők között minden hónapban három darab féléves előfizetést sorsolnak ki. A program zárásaként a kezdeményezők gálaműsor szervezését tervezik, amelyen átadják Az Év Büszkesége-díjat.

További információkért a noilegmagazin@gmail.com e-mail-címen és a +40 745/274 525 telefonszámon lehet a szervezőkhöz fordulni. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?