FRISSÍTVE - Öt román állampolgár halt meg Ausztriában: részletek a balesetről

FRISSÍTVE: Öt román állampolgár meghalt, hárman pedig megsebesültek egy Bécs mellett történt közlekedési balesetben - tájékoztatott a külügyminisztérium. 

A sérülteket kórházba szállították, ketten közülük súlyos állapotban vannak.A külügy eddigi információi szerint mind a nyolc személy egy román rendszámú kisbuszban utazott. 

Egy mobil konzuli egység a kórház felé tart, ahol a sérülteket kezelik, hogy tájékozódjon állapotuk alakulásáról, és konzuli segítségben részesítse őket. 

A bécsi nagykövetség munkatársai felvették a kapcsolatot a hatóságokkal a baleset körülményeinek tisztázása érdekében, és értesítették az áldozatok hozzátartozóit - közölte a külügy, hozzátéve, hogy a külképviselet minden konzuli segítséget megad a balesetben érintetteknek és családtagjaiknak.

Frissítés: A baleset az A21-es autópályán történt vasárnap reggel. A szemtanúk a noe.orf.at hírportálnak azt mondták, hogy a kisbusz a mellvédnek csapódott, az ütközés ereje pedig egy híd tartóoszlopának repítette a járművet. A súlyosan megsérült utasokat, köztük egy 60 éves nőt, kórházba szállították. A balesetben más jármű nem sérült.

Kapcsolódók

Kimaradt?