Országos szintű elsősegélynyújtó képzést szervez szombaton a Román Vöröskereszt

A Vöröskereszt közleménye szerint 41 megyéből és a főváros hat kerületőből 1 000 személynek lesz lehetősége elsajátítani egy hatórás kurzus alatt az elsősegélynyújtás alapjait szombaton, az elsősegélynújtás világnapján – írja az Agerpres.

Jelentkezni a Román Vöröskereszt Facebook-oldalán lehet, a megyei szervezetek által biztosított helyek számától függően. Bukarestben az újságírók számára külön tanfolyamot szerveznek. Fotó: crucearosie.roAz idei téma a ház körüli balesetek során nyújtandó azonnali kezelés, bármilyen váratlan esemény során, amely a ház körül történhet és sebesülést vagy halált okozhat. 

„Minél több olyan személy van körülöttünk, aki elsősegélyben tud részesíteni valakit, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. A Román Vöröskereszt folyamatosan szervez elsősegélynyújtó képzéseket, azonban a valóság azt bizonyítja, hogy bárhány személyt képezünk ki, még mindig történnek olyan tragédiák, amelyek megelőzhetőek lennének a nálunk elsajátított technikák segítségével" – nyilatkozta Ioan Silviu Lefter, a Román Vöröskereszt igazgatója. 

Kimaradt?