Kelemen Hunor egyeztet a kormányfővel zászlóügyben

A marosvásárhelyi táblabíróság ítélet Hargita megye zászlajának határozatáról akkor válik hatályossá, ha szövege megjelenik a hivatalos közlönyben, ez pedig még nem történt meg – reagált Borboly Csaba arra a hírre, hogy Andrei Jean Adrian prefektus átiratban szólította fel a polgármestereket a székely zászló – egyben a megye szimbóluma – eltávolítására.

Hargita Megye Tanácsának elnöke: a sajtóból tudja, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök Victor Ponta kormányfővel készül egyeztetni a székely zászló kérdésében, és meg szeretné várni ennek az egyeztetésnek az eredményét. Megjegyezte, minden oldalról nyugalomra intették, és ő is úgy véli, meg kell várni, hogy lecsillapodjanak az indulatok.

Az Antena 3 hírtelevízió vasárnap esti beszélgetős műsorában mind Mircea Dușa védelmi miniszter, a kormány hargitai származású tagja, mind Radu Stroe belügyminiszter kijelentette, törvénytelen a székely zászló kitűzése a közintézményekre.

Az Agerpres hírügynökség közlése szerint Hargita megyében negyven polgármesteri hivatalon, 62 iskolán és több más középületen leng a székely zászló.

Kimaradt?