3D-s filmben szerepel a kolozsvári Monostor

Kolozsvári rendező készíti az első román 3D-s egész estés filmet, amelyben a kolozsvári Monostor negyed kiemelkedő szerepet kap. Már javában folynak a Hensi című film forgatásai.

Kolozsvári rendező készíti az első román 3D-s egész estés filmet, amelyben a kolozsvári Monostor negyed kiemelkedő szerepet kap. Már javában forgatják a Hensi című filmet, amely a Cartier (2001), illetve az Înapoi în cartier (2006) filmek folytatása lesz.

hensi

A rendező Gelu Radu bűntényt, rendőröket, akciót ígér, s azt, hogy a kolozsváriak nem fognak csalódni. A Hensi című harmadik epizódot az előző két filmmel ellentétben reális események is ihlették. Hensi (álnév) egy régiségekkel kereskedő ember, akit a 2005-ös egyik legismertebb romániai bűnügyi botrány aktájával (Aurul dacic II) hoznak kapcsolatba.

A történet Angliában kezdődik, még a British Múzeumban is forgatnak. Bár a forgatások elkezdődtek, még mindig van lehetőség jelentkezni különböző szerepekre, amelyre a film hivatalos weboldalán nyílik lehetőség: filmulhensi.rovagy a film hivatalos Facebook oldalán.  

Kimaradt?