Meghalt egy férfi a vasárnapi Hargita megyei viharban

Életét vesztette egy bélbori lakos, miután fa dőlt rá vasárnap este. Udvarhelyszéken és Hargita megye északi szegletének több településén egyébként jelenleg is szünetel az áramszolgáltatás.

A vasárnapi viharok jelentős károkat okoztak Hargita megyében. Korábbi cikkünk közlése után további kárbejelentések érkeztek a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőséghez, és mint kiderült: halálos áldozatot is követelt az ítéletidő.

Egy bélbori szekeresre fa dőlt, éppen a fejére. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivőjének tájékoztatása szerint az 54 éves áldozat egy esztenához igyekezett, amikor a tragédia megtörtént. A helyszínre siető rohammentők megállapítása szerint a férfi azonnal szörnyethalt a súlyos fejsérülés miatt. 

Alina Ciobotariu, a készenléti felügyelőség szóvivője az Agerpres hírügynökségnek ugyanakkor hétfő kora reggel elmondta: a megye 28 településén egyáltalán nem működik az áramszolgáltatás, Borszékon pedig csak részben. Az Electricától származó adatai alapján közel 6300 háztartás maradt áram nélkül Udvarhelyszéken, Gyergyóvárhegyen, Salamáson, Gyergyóhollóban, Gyergyótölgyesen és Borszéken. A meghibásodásokat a vezetékekre dőlt fák okozták.

Kapcsolódók

Kimaradt?