Tüntetést szervez a katolikus egyház a marosvásárhelyi líceum ügyében

Tüntetést szervez a katolikus egyház a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében. A tiltakozásra a szerdán délután hat órától kerül sor a Maros megyei prefektúra épülete előtti téren.

"Az iskola helyzete még most, a gyerekek iskolába indulása előtt egy héttel is tisztázatlan, az illetékes intézmények a szülőket továbbra is teljes bizonytalanságban tartják. Az iskola igazgatójának, Tamási Zsoltnak felügyeletét, vádemelés nélkül, ismételten meghosszabbították" - olvasható az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány elnöke, Jakubinyi György érsek közleményében.

A szülők napokig tiltakoztak: 

"Anyaszentegyházunk az igazságot rendszerint nem az utcákon és tereken, hanem a templomaiban és – ha szükséges – a törvényszéken keresi. Jelen helyzetben az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány egy újabb figyelemfelhívó kezdeményezés keretében ismét az utcán kényszerül az igazságot keresni, az igazságért kiáltani, mellette kiállni" - áll a közleményben.

Az érsek arra kéri a papokat és a testvéregyházak lelkészeit, hogy a vasárnapi szentmisék és istentiszteletek keretében hirdessék ki tervezett megmozdulásunkat, és aki teheti, reverendában vagy palástban, maga is vegyen részt a megmozduláson híveivel együtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?