FRISSÍTVE - Ezért üldözték a rendőrök a székelyudvarhelyi motorost

FRISSÍTVE: Székelyudvarhelyről Szejkbe irányába menekült egy motoros a rendőrök elől, és felborult a város határában péntek délután.  A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Gheorghe Filiptől megtudtuk, miért nem állt meg a felszólításra a 22 éves székelyudvarhelyi S. Cs. 

Az esetről péntek este jelentek meg beszámolók az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban. A szemtanúk információi szerint a férfi nem szerzett súlyos sérüléseket. Azt még nem tudni, hogy miért menekült a rendőrök elől és előállították-e.

A helyszíni fotót a felvételen szerelő személyek kérésére eltávolítottuk a cikkből.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Gheorghe Filiptől megtudtuk, a rendőrség az Orbán Balázs utcában sebességmérést végzett, az udvarhelyi, 22 éves S. Cs. pedig motorbiciklijével túl gyorsan hajtott. A rendőrök jelezték neki, hogy álljon meg, a fiatalember azonban nem tett eleget a felszólításnak, inkább gyorsított, hogy megmeneküljön az ellenőrzés elől.

Az üldözés közben a motorbiciklis – amint a Szejke irányába tartott – egy jobbkanyarban elveszítette az egyensúlyát és felborult. A rendőri igazoltatás során kiderült, hogy volt jogosítványa, de nem motorbiciklire. Feltehetően ezért menekült a rendőrök elől. A szóvivő elmondása szerint a fiú semmilyen sérülést nem szerzett az esés következtében.

A motorbiciklis ellen eljárás indult gyorshajtás és megfelelő jogosítvány nélküli járműhasználat vádjával. Az esetét súlyosbítja, hogy nem állt meg a rendőrök felhívására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?