Fiktív egészségügyi szolgáltatásokat számolt el a fővárosi egészségbiztosítási pénztár

Hamis iratok alapján fiktív egészségügyi szolgáltatásokat számolt el a Bukaresti Egészségbiztosítási Pénztár - nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek igazságügyi források az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által végzett házkutatásokkal kapcsolatban. 

Az idézett források szerint a fővárosi egészségbiztosító több alkalmazottja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetőinek tudtával és segítségével otthoni beteggondozással járó költségeket fizetett ki fiktív pácienseknek. Állítólag arra is volt példa, hogy a fiktív dossziékat előnyben részesítették azon betegekéhez képest, akiknek valóban otthoni beteggondozásra volt szükségük. A törvénytelenségekre 2016 januárja és 2017 augusztusa között került sor. 

Csütörtökön 50 házkutatást tartott az ügyben a DNA. Többek között megvesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyással való üzérkedés, szervezett bűnözői csoport létrehozása, csalás gyanújával vizsgálódnak. Állítólag az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke, Marian Burcea is érintett az ügyben. 

Kimaradt?