A román sajtó is kíváncsi volt a csicsói farsangtemetésre

Immár huszonegyedik alkalommal tartották meg a Hargita megyei települések hagyományőrző csoportjainak közös farsangbúcsúztatóját Csíkcsicsóban a hét végén. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten üdvözölte a központi sajtó képviselőit, akik a megyei tanács meghívására látogattak két napra Hargita megyébe.Farsangtemetes1

"Bukarestből jöttek ide, hogy megnézzék, hogyan mulatunk mi, és jó hírünket vigyék szerte az országban. Vállvetve, egymás mellé állva túl tudunk lépni bármin, ami ellenünk történik" – emelte ki a tanácselnök, aki köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek és a hagyományőrző csoportoknak.

A házigazda Csíkcsicsói Hagyományőrző Csoporton kívül még tizenkét csoport vett részt az eseményen, Alsósófalva, Csíkborzsova, Csíkszentsimon, Csíkmenaság, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Kászonaltíz, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Szentegyháza hagyományőrzői voltak jelen.Farsangtemetes3

Történelmünk ismeretének és szimbólumaink megtartásának fontossága elengedhetetlen - világított rá köszöntőjében Tánczos Barna szenátor, és hozzátette, ilyen alkalmakkor hangsúlyosabb helyet kap életünkben a néphagyományok őrzése és továbbadása, valamint az anyanyelvápolás.

A hagyományőrző csoportok bejárták Csíkcsicsó majd minden szegletét, eltemették szimbolikusan a telet, amit nagy mulatság követett a művelődési házban.

Kimaradt?