Elzavarná Romániából Hans Klemm amerikai nagykövetet egy PSD-s képviselő

Hans Klemm amerikai nagykövet kiutasítását kéri Liviu Pleşoianu szociáldemokrata párti képviselő, arra hivatkozva, hogy a diplomata megengedhetetlen mértékben beavatkozott Románia parlamentjének és kormányának tevékenységébe. 

„Tekintetbe véve az ismételt beavatkozásokat országom belügyeibe, kérem, hogy sürgősen utasítsák ki Hans Klemm nagykövetet. Ha valóban független és szuverén állam vagyunk, ha tiszteljuk Alkotmányunkat és saját magunkat, akkor nem tűrhetjük tovább, hogy ez a nagykövet beleszóljon a parlament és a kormány tevékenységébe, valamint a romániai politika egészébe. Egyáltalán nem tartozik Hans Klemm nagykövetre, mint ahogy általában egyetlen nagykövetre sem tartozik, hogyan döntünk mi törvényalkotási kérdésekben” – írta Pleşoianu szerdán a Facebook-oldalára.

A szociáldemokrata honatya azt is felrója a diplomatának, hogy támogatta a kormányellenes tüntetéseket, és kéri Teodor Meleşcanu külügyminisztert és Mihai Tudose védelmi minisztert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. „Ezekért és sok más kijelentéséért, amelyek egy gyarmat vezetőjének hozzáállására jellemzőek, Hans Klemm nagykövet sürgős kiutasítását követelem. Itt az ideje, hogy Amerika valódi tiszteletet tanúsítson irántunk! Ha pedig a külügyminiszter és a kormányfő nem teszi meg a szükséges lépéseket, azt jelenti, hogy hallgatólagosan elfogadják az Óceánon úlról irányított gyarmat státusát!” – vélekedett a PSD-s politikus. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?