Antal Árpád elárulta, hogy mennyit visz haza, miután megduplázódott a fizetése

A sepsiszentgyörgyi önkormányzatnál is versenyképessé váltak a fizetések, ezért a polgármester eredményt vár el munkatársaitól és megválna a gyengén teljesítőktől. Antal Árpád azt is elárulta, hogy ő mennyit visz haza, miután megduplázódott a fizetése.

Keddi sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester arról is beszámolt, hogy mandátuma kilenc éve alatt most először az ő fizetése a legnagyobb a hivatalban. A háromszéki megyeszékhely polgármestere havi bruttó 13 000 lejt keres, amiből 8000 lejt kap kézhez, három hónappal ezelőtt még ennek az összegnek a felét kapta. A sepsiszentgyörgyi alpolgármesterek egy együtthatóval kevesebbet keresnek, azaz 11 500 lejes bruttó bérük van, tette hozzá Antal Árpád. 

Az új bérrács alapján a városháza alkalmazottai 99,9 százalékának nőtt a fizetése. A béremelés jelentős költségvetési többletet igényel, ám tudják fedezni a béremelkedések költségeit, mutatott rá az elöljáró, aki szerint költségmegtakarítási megfontolásból nincs szükség leépítésekre, viszont kilátásba helyezte, hogy megválnak azoktól a városházi alkalmazottaktól, akik nem teljesítenek jól. A polgármester magyarázata szerint folyamatosan kiértékelik az alkalmazottak munkáját és teljesítményét és ha alá tudják támasztani, hogy valaki nem dolgozik megfelelően, van lehetőség az elbocsátására.

Antal Árpád szerint a kezdő alkalmazottak számára is magasabb bért tudnak kínálni, így az önkormányzati karrier már vonzó lehet a fiatal, jó szakemberek számára. Sepsiszentgyörgyön szükség van jól teljesítő munkatársakra, mivel sok a munka, új pályázatokat kell írni és munkálatokat felügyelni, ami sok odafigyelést igényel. A polgármester azt szeretné, ha a városban zajló minden munkálatra ki tudnának nevezni egy felelőst, hiszen az elmúlt 9 évben ezt nem tudták megtenni. Előfordult hogy egy időben 25 munkálat zajlott a városban miközben a polgármesteri hivatal fejlesztési osztályán mindössze hárman dolgoztak. Antal Árpád a pályázati, jogi és beruházási osztályt szeretné erősíteni.

 

Kimaradt?