Vasárnap zajlik a II. Székelyföldi Katona- és Huszárnóta-találkozó

Második alkalommal zajlik, szeptember harmadikán az ikavári (Felsőcsernáton) II. Székelyföldi Katona- és Huszárnóta-találkozó, amely egyben a II. székelyföldi férfikórus seregszemle is.

Az Ika Ifjúsági Egyesület, a csernátoni Pakó András Férfi Dalcsoport és a szentivánlaborfalvi Székely István Dalkör közös rendezvényére 18 férfikar jelentkezett, akik a huszárok dalcsoportjától a nagymúltú többszólamú énekkarokig majd mindenki sajátos színt képviselnek.

Az idei fellépők: Marosvásárhely Cantuale, Gyergyószentmiklós Ipartestületi Férfikórus, Gyímesvölgye, Csíkborzsova, Csíkrákos, Keresztvár, Sepsiszéki Huszárok, Sepsiszentgyörgyi MagyarFérfidalárda, Székelytamásfalva, Szörcse, Gelence, Szentivánlaborfalva, Csernáton. Közreműködnek: a kézdiszentkereszti (Polyán) Tisztás és a csernátoni Pántlikácska néptánccsoportok, szólisták Csernátonból, Veress Hunor és zenekara, valamint a rétyi Kováts András Fúvósegyesület zenekara.

A program délben kezdődik, ekkor zajlik a zászlófelhúzás és koszorúzás Alsócsernáton központjában. 12:45-től ebéd szintén Alsócsernátonban, majd 15 órától kórustalálkozó Felsőcsernátonon, az ikavári szabadtéri színpadnál.

A tavalyi első találkozón 14 csoport lépett fel, körülbelül 400 résztvevővel.

Kimaradt?