Sporttörténelmet írhatnak Las Vegasban

Minden idők legnagyobb bevételt generáló egynapos sporteseménye lehet a román idő szerint vasárnap hajnalban sorra kerülő Floyd Mayweather-Conor McGregor profi ökölvívó-mérkőzés.

A Las Vegasban rendezendő esemény igazi kuriózum, hiszen a boksztörténelem egyik legjobbja, a mind a 49 profi mérkőzésén győztes Mayweather olyan riválissal szemben lép szorítóba, aki még soha nem vívott ökölvívó-mérkőzést, a kevert harcművészetek királykategóriájában, a UFC-ben azonban minden elért. Világszerte mintegy 700 millió dolláros bevételt remélnek az összecsapástól.

Az ökölvívótudás, a tapasztalat és a múlt alapján a 40 éves Mayweather a favorit, a 29 esztendős dublini mellett fiatalsága, illetve már-már komikus magabiztossága szólhat. Mindkét sportoló híresen „nagyszájú”, az összecsapás hónapokig tartó felvezetésében ennek megfelelően nem maradhattak el a szócsaták élőben, illetve a közösségi médiában sem. McGregor kijelentette, néhány menetet engedélyez csak ellenfelének, akit ki fog ütni.

Érdekességek, számadatok az összecsapásról:

0 – McGregornak ennyi profi ökölvívó-meccse volt eddig, Mayweathernek 49, s mindet megnyerte

1,5 – ennyi kiló arany kellett ahhoz, hogy megcsinálják a “Money Belt” nevű övet, amit a WBC elnöke ad majd oda a győztesnek. Az aranyon kívül 3360 gyémánt, 600 zafír és 300 smaragd díszíti

10 – millió dollár, ennyit fizetett a Corona (sörgyár), hogy az ő hirdetése legyen a ringben

99,99 – dollár, ennyit kell fizetni az USA-ban a HD közvetítésért, ha valaki nézni akarja a Showtime-on élőben a mérkőzést

100 – millió dollár, ennyit kapott már előzetesen Mayweather a találkozóért. Az összeg 250 millióra emelkedhet, ha nyer. Ha így lesz, karrierje során 1 milliárd dollár fölött lesz az összkeresete csak a bokszból

700 – millió dollár, ennyi bevételt remélnek világszerte a mérkőzésből, ezzel csúcsot döntene a találkozó (a jelenlegi rekord 650 millió dollár, ezt a Mayweather-Manny Pacquiao összecsapása generálta)

16 000 – dollár, ennyi a legdrágább jegy (hivatalosan) a T-Mobile Arenába. A legolcsóbb 1400 dollár volt, s mivel 20 ezren férnek ott el, csak a jegybevételből 90 millió dolláros bevételre számítanak (eddigi rekord: Mayweather-Pacquiao, 72 millió dollár)

A gála román idő szerint vasárnapi hajnali 3 órakor kezdődik, a nagy összecsapásra nagyjából 5.30 órától kerül sor, a PRO TV élőben közvetíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?