Román áldozatai voltak két belgiumi autóbalesetnek is

A brüsszeli román nagykövetség munkatársai figyelemmel kísérik az E 35-ös országúton hétfő reggel balesetet szenvedett román állampolgárok sorsát - írja a külügy közleményében. „A balesetre, amelyben egy ember meghalt és többen megsérültek, Anvers és Eindhoven között került sor” - olvasható a dokumentumban. 

A diplomáciai képviselettel a balesetben megsérültek hozzátartozói vették fel a kapcsolatot. A nagykövetség személyzete konzuli segítséget nyújt az elhunyt családjának, hogy a holttestet hazaszállítsa.
A belga rendőrség közleménye szerint egy kisbusz, amely egy másik járműt szállító utánfutót vontatott, ismeretlen okokból a szalagkorlátnak csapódott. A buszban öt román állampolgár utazott. A baleset következtében egyikük maghalt, négy személyt a mentők vágtak ki a roncsok közül és szállítottak kórházba.

Hétfő este újabb autóbaleset történt Vielsalm régióban, amelyben szintén egy romániai származású férfi hunyt el a sudinfo.be hírportál szerint, számol be az Agerpres.

A Baraque Fraiture és Regné helységek közötti úton haladva a 46 éves sofőr irányt vesztett és Dacia Duster típusú autójával az útszéli fáknak ütközött. Más járműveket nem ért kár.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A férfi Vielsalmban lakott, felesége és két gyermeke nemrég költözött ki hozzá Belgiumba, a L'Avenir információi szerint.

Kapcsolódók

Kimaradt?