Mihai Tudose az esetleges minisztercserékről: nem zárunk ki semmit

Mihai Tudose miniszterelnök nem zárja ki az esetleges minisztercserék lehetőségét, hangsúlyozva, hogy sem ő maga, sem miniszter kollégái nem maradnak „örökre” tisztségben.

Azt kérdezték a miniszterelnöktől az Antena 3 televízió által vasárnap este sugárzott interjúban, hogy tervez-e módosításokat eszközölni a kormányban. „Majd megtudják, ha eljön az ideje. (...) Nem zárunk ki semmit. Sem magam, sem a kollégáim nem fogunk örökre kormánytagok maradni, nem emlékszem, hogy valaki a kormányból ment volna nyugdíjba. Ezek ideiglenes tisztségek, mindannyiunknak tennünk kell a kötelességünket, akár egy vagy két napig, akár egy vagy két évig látjuk el ezt a funkciót. Ha még csak egy napunk is van hátra, azon is tennünk kell a dolgunkat, a legjobb tudásunk szerint” - válaszolt Tudose.

Hozzátette, ő nem szidja a minisztereket, de „megkongatja a vészharangot”, amikor indokoltnak tartja. A kormányfő rámutatott, nem játssza meg magát, hogy a kormánytagokkal szigorú miniszterelnök látszatát keltse, egyetlen célja a kormányprogram gyakorlatba ültetése.

Kapcsolódók

Kimaradt?