Ilyen lesz időjárás a hét második felében

Szombatig még tart a nyárias idő az egész országban, vasárnaptól azonban több régióban lehűlés és esők várhatók. 

Csütörtökön az ország nagy részében meleg lesz, 27-34 fok közötti maximális és 10-23 fokos minimális hőmérsékleti értékekkel. A magasabban fekvő területeken a délutáni órákban zivatarok, jégesők kialakulhatnak, amelyeket a szél felerősödése kísér majd.

Pénteken folyatatódik a nyárias idő, délen a délutáni órákban kánikuláris hőmérsékleti értékek lesznek. Az átlagos maximális értékek 28-29 (a tengerparton és Erdély keleti részén) és 36 fok (Olténia déli részén) között alakulnak. A hegyekben estére felhők lepik majd el az égboltot, és kisebb esőzések is kialakulhatnak.

A hétvége első napján is kitart a meleg idő, délutánra az ország nyugati és déli területein, valamint helyenként keleten és az ország középső régióiban is 30 fok feletti értékeket mutatnak majd a hőmérők. A hegyekben délutánra ismét beborul az égbolt, estére nyugaton és észak-nyugaton is felhők borítják majd az eget, csapadékra is van kilátás. A maximális hőmérsékleti értékek 28-38 fok között alakulnak, a magasabb értékek Olténia dél-nyugati felére lesznek jellemzőek.

Vasárnap nyugaton, észak-nyugaton, az ország középső területein, valamint a hegyekben az előző napokhoz képest jelentősen megváltozik az idő. Felhős égbolt, alacsony hőmérsékleti értékek, villámlással és széllökésekkel kísért záporok, viharok váltják a napsütéses napokat. Az ország többi részén továbbra is tart a nyárias időjárás, a délutáni órákban kánikuláris értékekkel.

A következő hét első felében délen és keleten is lehűlés és eső várható.

Kimaradt?