Nevet váltott a világ legrosszabb légitársasága

Megváltoztatta a nevét az a légitársaság, amelynél gyatrábbat vélhetően nem találunk a világon. A korábban Baltia Airlines-ként ismert cég mostantól USGlobal néven fut.

A USGLobal arról ismert, hogy 27 év alatt összesen egyetlen ügyfelet sem sikerült szereznie, de annál komolyabb adósságot: összesen 119 millió dollárnyit.

Az 1989-ben alapított cég jól belőtte a célközönségét: azt vállalták, hogy non-stop kapcsolatot teremtenek New York és Szentpétervár között. Az alapítója – Igor Dimitrovszkij – lett származású, és saját tejtermelőjét adta el, hogy megalapítsa a légitársaságot. Eredetileg több célpontot tervezett, végül 1991-ben megkapta a jogot Szentpétervár mellett Rigára, Lettország fővárosára is a szállítási osztálytól, de a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságtól már nem.

Az elmúlt közel három évtizedben hét alkalommal próbálkozott a tulaj, de egyszer sem kapta meg a szükséges engedélyt. Később Michiganbe költözött a vállalkozás, 1998-ban így a szállítási osztálytól is elveszítette az engedélyét.

A névcsere menedzsmentcserével is járt, az új vezetőség pedig optimista azt illetően, hogy a jövőben már repülhetnek a gépjeik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?