"Bővített" kongresszust tart Csíkszeredában az RMDSZ

Május 25-én Csíkszeredában tartja soron következő kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - jelentette be pénteken Kolozsváron Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

Kelemen Hunor emlékeztetett arra, hogy a soron következő kongresszusnak nem lesz feladata a tisztújítás, azon a szövetség programját és alapszabályát módosítják. A kongresszusra - a tervek szerint - nemcsak az RMDSZ-szervezetek küldötteit, hanem a szövetség színeiben megválasztott polgármestereket is meghívják, akik szavazati joggal küldöttekként vesznek majd részt a tanácskozáson.58148001 rmdsz KD3A1818

Az RMDSZ idén már szakított azzal a korábbi gyakorlattal, hogy megpályáztatja a kongresszus helyszínét a területi szervezetekkel, az erről szóló döntést a Szövetségi Állandó Tanács hatáskörébe ulalták. Kovács Péter főtitkár  a maszol.ro-nak elmondta, hogy a helyszín ügyében viszonylag könnyű konszenzusra jutni, ezért nem versenyeztetik a szervezeteket.

A szövetség Nagyváradon tartotta legutóbbi kongresszusát 2011-ben. Ekkor választották szövetségi elnöknek Kelemen Hunort az újabb mandátumot már nem vállaló Markó Béla helyére.

 

Kimaradt?