„Nagyon jó” minősítést adott a fiktív alkalmazottnak - vádat emeltek ellene

A korrupcióellenes ügyészek vádat emeltek Rodica Miloş ellen okirat hamísítás gyanújával. Rodica Miloş Liviu Dragneával és ennek volt feleségével, Bombonica Prodanával együtt vádlott a Teleorman Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságon (DGASPC) történt fiktív alkalmazások ügyében is. 

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint Rodica Miloş, a gyermekvédelmi igazgatóság igazgatójaként „nagyon jó” minősítést adott a 2011-es esztendőre Adriana Botorogeanunak, akiről tudta, hogy gyakorlatilag nem dolgozott az intézményben. Az ügyészek szerint az igazgató úgy állította ki az értékelést, hogy tudomása volt arról, hogy Botorogeanu Adriana nem járt be az intézménybe és nem tartotta be a munkaszerződését. Az ügyet a Teleorman megyei törvényszék tárgyalja. 

Rodica Miloş és Botorogeanu Adriana vádlottak a gyermekvédelmi igazgatóságon történt fiktív alkalmazások ügyében is. Liviu Dragneát a Teleorman Megyei Tanács elnökeként hivatali visszaélésre való felbujtás és csalás miatt állította bíróság elé a DNA. Ugyanabban az ügyben Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodanát, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság akkori magas beosztású hivatalnokát is bíróság elé állította a vádhatóság. 

A DNA szerint Dragnea közbenjárt, hogy felesége és egy további személy a gyermekvédelmi igazgatóság fizetett alkalmazottja maradhasson, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a Szociáldemokrata Párt Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?