A megszokottnál is lassabban közlekedhetnek a vonatok

A hőség a vasúti közlekedésre is hatással lesz a következő napokban: ahol szükséges a vonatok sebességét akár 20–30 kilométer/órával is csökkenthetik.

A román vasúttársaság kedden közölte, hogy a nagy melegre való tekintettel a hét végéig rendkívüli intézkedéseket hoztak. Azokon a területeken, ahol sárga, vagy narancssárga hőségriadó van érvényben, a vasúti infrastruktúra karbantartó személyzete extra ellenőrzéseket fog végezni.

A közleményben azt írják, azokon a részeken, ahol a sínek hőmérséklete meghaladja az 50 fokot, és a helyzet úgy kívánja, a megszokotthoz képest 20–30 kilométer/órával lecsökkentik a vonatok sebességét. Mindezt annak érdekében, hogy a vasúti közlekedés teljes biztonságban haladjon.

A vasúttársaság egyúttal jelezte, hogy az alkalmazottaik tájékoztatni fogják az utasokat a körülményekről. Másrészt a CFR azt ajánlja az utasoknak, hogy legyen náluk megfelelő mennyiségű folyadék.

Amint arról beszámoltunk, az rszág nagy részén kánikulai melegre számíthatunk augusztus 10-ig, sok helyen a 40 Celsius-fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet. Bővebben: ITT.

Kapcsolódók

Kimaradt?