RTV: Câmpeanu kiborult a PNL vezetőségi ülésén

A munkaügyi minisztérium egyik igazgatója és egy tanácsosa ellen folytat vizsgálatot korrupció gyanújával a korrupcióellenes ügyészség – adta hírül csütörtök délután a  Romania TV vádhatósági forrásokra hivatkozva.

A hírtelevízió ugyanakkor nyilvánosságra hozta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) év eleji vezetőségi ülésének állítólagos jegyzőkönyvét, amely szerint Marian Câmpeanu munkaügyi miniszter így fakadt ki kollégáinak: „Elegem van! Nem bírom már! Folyamatosan arra kényszeríttek engem, hogy korrupciós bűncselekményeket kövessek el. Nem bírom már, lemondok!”.mc

A DNA csütörtök este hivatalosan cáfolta, hogy Marian Câmpeanut is korrupcióval gyanúsítanák. A történtek felháborították a PNL elnökét, Crin Antonescut, aki az Antena3-nak adott nyilatkozatában közölte, pártja bepereli a Romania TV-t. A politikus azzal vádolta a hírtelevíziót, hogy folyamatosan félretájékoztatja a nézőket a liberális pártban uralkodó állapotokról.

Sajtókommentárok szerint Marian Câmpeanu tulajdonképpen csak áldozata a két konkurens hírcsatorna, a Sebastian Ghiță szociáldemokrata képviselő tulajdonában lévő Romania TV és a liberálisokkal szövetséges Dan Voiculescu politikus-sajtómágnás által működtetett Antena3 rivalizálásának.

Kimaradt?