Megszólalt a biharkeresztesi tragédiát okozó román sofőr

Könnyekkel a szemében ismerte el a három halálos áldozattal járó biharkeresztesi balesetet okozó sofőr, hogy elaludt „néhány másodpercre” a kisbusz kormánynál, és ez okozta a tragédiát.

A Neamț megyei férfi a debreceni bíróságon, az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyaláson idézte fel az eseményeket. „Egyszerűen fáradt voltam. Angliából jöttünk, nagyon erősen esett az eső. Azt hiszem, elaludtam, még húsz kilométer lehetett határig” – mondta a férfi.

Magyarázata szerint azért nem tartott pihenőket, mert mielőbb Romániába akart jutni. „Vártam már, hogy lépjünk be az országba, és arra gondoltam, hogy majd Nagyváradon megpihenek” – idézte a férfit a Digi24. Ez nem hatotta meg a magyar bírákat, akik elrendelték a 29 napos előzetes letartóztatását.

Mint korábban írtuk, kedd hajnali 5 órakor a bolgár rendszámú kisbusz belerohant egy lengyel kamionba Biharkeresztes közelében, a 42-es főúton. A kisbusz utasai közül hárman - két nő és egy férfi - a helyszínen meghaltak, hatan pedig megsérültek. Két sérült állapota életveszélyes.

Kapcsolódók

Kimaradt?