Ha elnyeri az állást, kap egy saját szigetet és óriási havi fizetést

Évi 20 ezer fontnyi (több mint 100 ezer lej) fizetést is kaphat mondhatni semmittevésért az a pályázó, aki elnyeri egy lakatlan skót sziget gondnokságát.

„Tökéletes lehetőség egy elgyötört munkavállalónak, aki ki szeretne szállni a mókuskerékből” - így szól a hirdetés a Daily Mail alapján.

nyugiskolostorA kiválasztottnak márciustól októberig egy elhagyott középkori apátság mellett kellene töltenie minden idejét. Szállását, a két hálószobás vidéki házat egyetlen munkatársával osztja meg. A gondnoki lak teljesen felszerelt, mosógéptől a mikrohullámú sütőig minden rendelkezésre áll.

Élelmet és ivóvizet azonban a szárazföldről kell hozni. Inchcolm szigetét csakis hajóval lehet megközelíteni, és Skócia dél-keleti partjainál, a Forth folyó deltájánál található.

A munkát azoknak ajánlják, akik csendre vágynak. Tévéadások ugyan foghatóak a szigeten, de a hajóforgalom és rádiójeleik gyakran zavarják az adást.

Az talán mégsem mondható, hogy teljesen magányos munkát hirdettek meg. Évente 20 ezer turista jön látogatóba, és gyakoriak az esküvők az apátságban.

A munkára február 15-ig lehet jelentkezéseket beadni.

Kimaradt?