Ilyen lesz az időjárás a hét végéig

Csütörtökön és pénteken még tart a változékony, viharos időjárás, szombattól azonban visszatér az igazi nyár.

Változékony időt, lehűlést és viharokat jeleznek csütörtökre a meteorológusok az ország keleti területeire, ahol délután villámlással kísért heves esőzések és jégeső is várható. Az ország többi részén is tart a változékony idő, de csak kisebb esőkre kell számítani. A maximális hőmérsékleti értékek 21 és 31 fok között alakulnak, a magasabb értékek Olténia déli részére lesznek jellemzőek.

Pénteken kevesebb csapadék és enyhe felmelegedés várható. Az égbolt felhős lesz, a hegyekben, valamint helyenként az ország központi területein, északon és dél-keleten eső is van kilátás. A maximális hőmérsékleti értékek 23-32 fok között alakulnak.

Szombaton folytatódik a felmelegedés, az ország dél-nyugati és déli régióiban igazi nyári hőmérsékletek lesznek. Az égbolt továbbra is változékony lesz, enyhe esőzésekkel főleg a magasabban fekvő területeken, 23-35 fok közötti maximális hőmérsékleti értékekre kell számítani.

Vasárnap meleg idő lesz az egész országban, Bánságban és Olténia dél-nyugati részén visszatér a kánikula, 36-37 fokos hőmérsékleti értékekkel.  

Jövő hét első felében az egész országban meleg, nyárias lesz az idő, nyugaton, dél-nyugaton és az ország középső részén 35 fok feletti hőmérsékleti értékekkel.

Kimaradt?