FRISSÍTVE - Elaludt a kisbusz sofőrje, ez okozta a biharkeresztesi balesetet

FRISSÍTVE: Elaludt a kormánynál annak a kisbusznak a sofőrje, amely kedden hajnalban egy parkoló lengyel kamionnak ütközött Biharkeresztesnél. Egy 28 éves férfi, egy 41, illetve egy 52 éves nő a helyszínen életét vesztette, mindannyian román állampolgárok – idézte a News.ro kedd este a magyar rendőrök vizsgálatának eredményét.

KORÁBBAN ÍRTUK: Három román állampolgár meghalt, hat pedig megsérült egy Biharkeresztesnél kedden történt közúti balesetben – közölte a bukaresti külügyminisztérium. A gyulai főkonzulátus képviselői a helyszínre siettek.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy kedd hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz eddig ismeretlen okok miatt belerohant egy lengyel kamionba Biharkeresztes közelében a 42-es főúton. A kisbusz utasai közül hárman - két nő és egy férfi - a helyszínen meghaltak, hatan pedig megsérültek.

FRISSÍTÉS: Raed Arafat belügyi államtitkár tájékoztatása szerint tartják a kapcsolatot a debreceni orvosokkal, és ha a magyarországi egészségügyi szakemberek úgy döntenek, akkor hazahozzák a sérülteket.  "Három személy elhunyt, hat sérültet a debreceni kórházba szállítottak, kettejük állapota súlyos. Ha a debreceni orvosok úgy döntenek, hazahozzuk őket" - nyilatkozta Raed Arafat az Agerpres hírügynökségnek. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek nem beszélnek magyarul, állampolgárságukról a hatóságok nem tudtak felvilágosítást adni, de vélhetően bolgárok lehetnek, mert valamennyien egy bolgár rendszámú kisbuszban utaztak, amikor a baleset történt. A HotNews által idézett bukaresti külügyminisztériumi tájékoztatás szerint azonban mindannyian román állampolgárok.

A sérülteket jelenleg Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják. Kettőt közülük a debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére szállítottak - mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik - ismertette.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.  Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat - fűzte hozzá a főigazgató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?