Nem indul eljárás a tinik ellen, akik hagytak megfulladni egy sérült férfit

A bottal járó, 31 éves Jamel Dunn júliusban fulladt bele egy tóba a floridai Cocoa városában, miközben öt tinédzser filmezte, kinevette és csúfolkodott vele. Az esetből hatalmas botrány lett, de a rendőrség szerint a fiatalok nem büntethetőek.

A 14 és 16 év közötti fiatalok ellen nem indul eljárás, mert nem létezik olyan törvény, amely segélynyújtásra kötelezné őket. Az esetet övező nagy médiafigyelem miatt a rendőrség haláleset bejelentésének elmulasztásának vádjával próbál fogást találni a fiatalokon.Floridában, de általában az Egyesült Államokban nem foglalták törvénybe a segítségnyújtás kötelezettségét. A The Guardian által megszólaltatott jogi szakértők egyetértettek abban, hogy a tinédzserek tette morálisan helytelen volt, de nem követtek el semmi illegálisat.

Más országokban, például Argentinában, Brazíliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban vagy Romániában törvény írja elő a segítségnyújtást, ami a hatóságok riasztását is jelentheti. Néhány országban börtönnel büntetik a segélynyújtás elmulasztását.

Cocoa polgármestere, Henry Parrish III úgy fogalmazott, soha nem gondolta volna, hogy a segélynyújtást törvénybe kellene foglalni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?