Bojkottálja a maláj maláj állami tévé és rádió a nyár slágerét

Nem játsszák le többé a maláj állami tévében és rádióban a nyár legnagyobb slágerének számító Despacito című számot, mert a muszlim többségű országban számos panasz érkezett az obszcénnek tartott szövege miatt.

Salleh Said Keruak kommunikációs és multimédia ügyekért felelős maláj miniszter szerdán jelentette be a korlátozást az állami kézben lévő Radio Televisyen Malaysia adásában. A miniszter szerint a korlátozás azonnali hatállyal lép életbe, ugyanakkor a magánkézben lévő rádiók és a különböző online platformok továbbra is játszhatják a slágert. Hozzátette, a bojkottra azért van szükség, mert számos panasz érkezett a sláger trágár szövege miatt.

A Despacito a héten szerezte meg a minden idők legtöbbet streamelt számának címét. A Universal Music Latin Entertainment kedden jelentette be Kaliforniában, hogy a Puerto Ricó-i zenészek, Luis Fonsi és Daddy Yankee által előadott dalt több mint 4,6 milliárdszor játszották le különböző streaming platformokon.

Ez azt jelenti, hogy Fonsi szerzeménye megdöntötte a kanadai Justin Bieber 2015-ben megjelent, Sorry című számának rekordját, amelyet 4,38 milliárd alkalommal játszottak le online zenei megosztókon.

Kimaradt?