Olt megyében történt: egy vonat elhagyta utasait

A Temesvár–Bukarest között közlekedő 1696-os számú gyorsvonat utasai valamivel több mint egy órát várakoztak kedd reggel egy mezőn, miután a vagonok leváltak a mozdonyokról.

Az eset furcsasága, hogy a műszaki hiba után a mozdonyok folytatták útjukat, így körülbelül háromszáz utas maradt a mező közepén. A szokatlan incidens az Olt megyei Radomirești község közelében történt.

Alina Predescu, a vasúttársaság szóvivője elmondta, az utasok biztonságban voltak, és egyórányi várakozás után ugyanazzal a vonattal utaztak tovább. A szóvivő szerint jelenleg vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a problémát.

Frissítés: Szabályszerű ellenőrzés után indult el Temesvárról Bukarest fele az a szerelvény, amely balesetveszélybe került Olt megyében – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Adrian Vlaicu, a CFR technikai osztályának vezetője.

Elmondása szerint a vonatnál eltörött a mozdony és az első vagon közötti vonóhorog, de azonnal bekapcsolt a vészfék. „Egyetlen pillanatig sem volt veszélyben az utasok biztonsága. A szerelvény azonnal megállt. Megálltak a mozdonyok is. A tartalék rendszerrel ismét a mozdonyok után kötötték a vagonokat, és egy fékpróba után a szerelvény folytatta útját” – részletezte Vlaicu.

Kimaradt?