Négy gyermek került állami gondozásba Kolozs megyében, mert anyjuk ittasan vezetett

Állami gondozásba helyeztek négy gyermeket Kolozs megyében, miután anyjuk ittasan vezetett, apjuk pedig agresszíven viselkedett a hatósági közeggel - közölte a rendőrség. 

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott rendőrségi közlemény szerint vasárnap Bánffyhunyad környékén ittasan vezető nőt állítottak meg a rendőrök, miután valaki az 112-es sürgősségi számon jelezte, hogy az E60-as úton közlekedő személygépkocsi furcsán kanyarog, nem tartja be a menetirányt. Vezetője nem engedelmeskedett azonnal a rendőrök felszólításának, ezért üldözőbe vették, és csak egy kilométerrel távolabb sikerült megállásra bírni. Ezt követően kiderült, hogy az ittas nő által vezetett autóban négy kiskorú ült, a jobboldali ülésen helyet foglaló férfi (a jelek szerint a gyerekek apja) pedig agresszív viselkedést tanúsított a rendőrökkel szemben. 

Mint kiderült, a két - 40 és 32 éves - személy férj és feleség, és bákói illetőségűek. A két felnőttet őrizetbe vették, a négy kiskorú - a legkisebb 4 hónapos, a legnagyobb 10 éves - állami gondozásba került. A rendőrségi közlemény hozzáteszi, hogy a férfi még a hatóság járművében, megbilincselve is agresszíven viselkedett, az asszony leheletéből pedig 0,60 mg/l koncentrációjú alkoholt mutatott ki az alkoholszonda. 

A rendőrök a Kolozs megyei gyermekvédelmi igazgatósághoz fordultak az őrizetbe vett házaspár négy kiskorú gyermekének ügyében. A 6, 8 és 10 éves kiskorúak egy bánffyhunyadi gyermekotthonba kerültek, 4 hónapos kishúgukat egy kórházban látják el. 

Az ügyben bűnvádi kivizsgálás indult ittas vezetés és hatósági közeg bántalmazása miatt. 

Kimaradt?