Megbírságolták a török fesztivál szervezőit, mert Erdogán-ellenes újságot osztogattak

Megbírságolta egy török fesztivál szervezőit a kolozsvári önkormányzat, mert politikai üzeneteket tartalmazó újságot osztogattak a hétvégén megszervezett rendezvényen. 

Az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény szerint Kolozsvár polgármesteri hivatala külön felhívta a Fedezzék fel a török konyhát és kultúrát fesztivál szervezőinek figyelmét, hogy hagyják abba a Zaman-Románia újság terjesztését, és az engedélynek megfelelő keretek közt folytassák a rendezvényt. 

A közlemény szerint az önkormányzat elutasítja minden politikai üzenetű publikáció terjesztését, és felhívta a szervezők figyelmét, hogy tartsák magukat a rendezvény multikulturális jellegéhez. 

Az önkormányzat azért bírságolta a fesztivál szervezőit, mert a Horia Demian sportcsarnok előtti téren megrendezett eseményen a Zaman-Románia újságot osztogatták, amelyben a török államelnököt, Recep Tayyip Erdogant kritizáló újságcikkek és Törökország jelenlegi politikai-társadalmi helyzetét elemző írások szerepeltek. 

Az újságban Fethullah Gülennel készített interjú is szerepelt, akit azzal vádolnak, hogy ő tervelte ki a tavaly július 15-ei törökországi államcsínyt. 

A török fesztiválra július 14-e és 16-a között került sor. 

Kapcsolódók

Kimaradt?