Mégsem lesz Bernády a Bernády iskola?

 Újabb akadályt próbál gördíteni a marosvásárhelyi 2-es számú általános iskola Bernády Györgyről való elnevezése elé a Maros Megyei Tanfelügyelőség és a helyi Szociál-demokrata Párt (PSD) – adta hírül a szekelyhon.ro hírportál.Annak ellenére, hogy január végén az iskolaszék megszavazta, hogy a belvárosi tanintézmény a múlt század eleji polgármester nevét vegye fel, Ştefan Someşan Maros megyei főtanfelügyelő egy korábbi döntésre hivatkozva kifejtette, hogy az önkormányzatnak mindkét javaslatot szavazás alá kell bocsátania.2-es-iskola1

„A 2-es iskola vezetősége korábban a Központi Iskola elnevezést szavazta meg, most meg a Bernády Györgyöt. Az iskolának mindkét határozatot fel kell terjesztenie a városházára, a tanács pedig eldöntheti, melyiket választja. Ha senki nem támadja meg a szavazás eredményét, a tanfelügyelőség is elfogadja az új nevet” – nyilatkozta az Agerpresnek a főtanfelügyelő. 

Peti András tanácsos jogi nonszensznek tartja, hogy az iskola vezetősége, miután felülbírálta a korábbi döntését, most mindkét javaslatot az önkormányzat elé terjessze. „Az iskolaszék megszavazott egy nevet. Legutóbb a Bernády György nevét. Ez a végső, érvényes döntés, nekünk erről kell majd voksolnunk a városi tanácsban. Tudok a korábban hozott döntésről is, az azonban az épület falai közt maradt” – szögezte le a jogász végzettségű Peti.

Kimaradt?