Botrányos hangfelvétel: „Eltemetem a kisbabátokat, de ne jelentsetek fel!”

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik a rendőrség egy vajdahunyadi szülésorvos ellen, aki megpróbálta lefizetni egy életveszélyes rendellenességekkel világra jött kisbaba szüleit.

A lefizetési kísérletről hangfelvételt készítettek a szülők. Ezen az orvos elismeri: a kisbaba az ő mulasztása miatt életét veszítheti vagy maradandó egészségkárosodást szenved. Ám arra kéri a szülőket, hogy ne tegyenek ellene feljelentést orvosi műhiba miatt.

A felvétel szerint az orvos azt ígéri, hogy cserében kifizeti a baba temetési költségeit, illetve ha a csecsemő mégis életben marad, akkor fedezi a kezelését egy fogyatékosok ápolására szakosodott központban. „Önök semmit nem nyernek, ha ártanak nekem” – érvel az egészségügyi szakember.

A felháborodott szülők azzal vádolják az orvost, hogy bár maga is elismerte, a babának császármetszéssel kellett volna világra jönnie, hagyta, hogy a kismama 12 órát vajúdjon, és csak egy bába nyújtott neki segítséget. A hangfelvételt átadták a rendőrségnek.

A vajdahunyadi Megyei Kórház is belső vizsgálatot indított az ügyben. Az intézmény orvos-igazgatója, Bende Barna a Digi24-nek elmondta, jogosnak tartja a szülők felháborodást. A szülész-nőgyógyász jelenleg betegszabadságon van, a sajtónak nem nyilatkozott az ügyről.

Kimaradt?