Johannis nagyon elégedett a DNA vezetőségének munkájával

Klaus Johannis államfő nagyon elégedett az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőségének munkájával, erősítette meg kedden Mădălina Dobrovolschi elnöki szóvivő. 

„Románia elnöke nagyon elégedett az Országos Korrupcióellenes Ügynökség vezetőségének tevékenységével. Ennél több hozzáfűznivalója nincsen” – mondta sajtótájékoztatóján Mădălina Dobrovolschi. Az elnöki szóvivő arra a kérdésre válaszolt, hogy mi Klaus Johannis véleménye arról, hogy a 2009-es államfőválasztást kivizsgáló parlamenti bizottság az igazságügyi miniszterhez fordult a DNA főügyészének bizottsági kihallgatásról való távolmaradása miatt. 

A 2009-es államfőválasztást kivizsgáló parlamenti bizottság tagjai hétfőn úgy döntöttek: az igazságügyi miniszterhez fordulnak amiatt, hogy Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze nem jelent meg a testület előtt a hétfőre tervezett kihallgatáson. Oana Florea, a bizottság elnöke azt mondta, nem tartozik az általa képviselt testület hatáskörébe annak eldöntése, hogy Kövesire milyen büntetés szabható ki - ezt majd az igazságügyi tárca vezetőjének kell eldöntenie. Korábban Liviu Pleşoianu, a bizottság egyik tagja azt javasolta, hogy az igazságügyminiszternek küldött panaszban kérjék a DNA főügyésze tisztségből való visszahívását. 

Kapcsolódók

Kimaradt?