Vipera mart meg egy egyetemi hallgatót a Retyezát-hegységben

Egy kutatásokat végző 27 éves egyetemistát mart meg egy vipera a Gemenele tudományos rezervátumban. A fiatalt beoltották az ellenszérummal és elszállították a dévai sürgősségi kórházba, tájékoztatott a Hunyad megyei katasztrófavédelem. 

Az esetet hétfőn este 21 óra örül jelentették az 112-es egységes sürgősségi segélyhívó számon. A nehéz terep miatt egy öt fős hegyimentő-csapat három óra múlva érkezett meg az egyetemistához. Az egyetemi hallgató tudatánál volt amikor megérkeztek a hegyimentők, bokája környékén marta meg a kígyó. Az elsősegélynyújtás után a fiatalt olyan helyre szállították, ahonnan átvehette őt egy SMURD egység. A helyszínen beadták neki a kígyómarás elleni szert, és a dévai kórházba szállították. 

A katasztrófavédelmisek felhívják a turisták figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek, legyenek elővigyázatosak, ugyanis legtöbb esetben nehezen megközelíthetőek ezek a helyszínek, a mentőcsapatoknak sok időbe telik, míg elérnek a balesetek helyszínére. A fiatal férfi a második személy, akit a hegyekben megmar egy kígyó. Pénteken egy 65 éves pásztort mart meg a vipera a Kis-Retyezátban. A férfit a SMURD rohammentő-szolgálat helikopterével szállították a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba.

Kimaradt?