Medve-ügy: Hargita megyéből több mint kétszázan készülnek Bukarestbe

Több mint kétszáz polgármester, közbirtokossági elnök és gazda készül Hargita megyéből Bukarestbe felhívni az illetékes hatóságok figyelmét arra, hogy már mindennaposak a medvetámadások, rettegésben élnek az emberek – közölte hétfőn este Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája.

Mint ismert, a Hargita megyeiekhez Maros és Kovászna megyei települések képviselői is csatlakoznak. A székelyföldi elöljárók a tervek szerint a környezetvédelmi minisztérium épülete előtt tüntetni fognak szerda délelőtt, majd egy küldöttségüket fogadja a tárcavezető. Azt kérik majd Gratiela Gavrilescutól, hogy állítsa vissza a medvekilövési kvótát.

A Felcsík Kistérségi Társulás és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kezdeményezésére megyeszerte mozgolódnak az emberek a tarthatatlan helyzet, illetve Bukarest magatartása miatt. „Hargita megyében most már napi szinten történik medvetámadás, amiért az emberek türelmetlenek, hiszen amellett, hogy hatalmas anyagi károkat okoz főként az állattartó gazdáknak az emberi áldozatok is sűrűbbek kezdtek lenni” – fogalmaz a közlemény.

Borboly Csaba megyeelnök szerint minden nap gazdaságokat, családok megélhetését teszik tönkre egy nap alatt az elszaporodott medvék, ugyanakkor most már az emberi élet is veszélyben van. Mint korábban mondta, a megmozdulás nem a medvék ellen, hanem az emberek védelme érdekében történik.

Kapcsolódók

Kimaradt?