Magyar lánynak hálálkodott Obama

Rétfalvi Flóra maga is meglepődött, hogy felvették Obama kampánystábjába, mi több, első munkanapján személyesen találkozott az elnökkel, aki barátságosan szót váltott vele, és megköszönte, hogy olyan messziről jött el neki segíteni.

obamagyarigaziFlórát a legmagasabb szinten világított át a CIA, hiszen az elnök stábjába léphetett. A huszonöt éves lány régóta hisz abban: az emberek azért vannak, hogy segítsék egymást, ám azt sosem gondolta, hogy ebben éppen az Egyesült Államok első embere fogja megerősíteni.

A Rómában kormánytudományt és politikai kommunikációt tanuló magyar lány egy iskolai szimulációs gyakorlat során került Washingtonba. Így ismerte meg azt a fiatalt, aki figyelmébe ajánlotta: önkénteseket keresnek Obama választási csapatába.

A lány hátrahagyta családját és a tanulmányait, repülőjegyet vett, hogy határidőre kiérjen az Államokba. „Az első munkanapomon egy rendezvényhelyszínen kezdtem. Javában segédkeztem a vendégek eligazításában, amikor az egyik pillanatban maga Barack Obama lépett elém. Kedves volt, őszintén érdeklődő, s amikor megtudta, honnan érkeztem neki segíteni, akkor nem csak meglepett, de kifejezetten hálás volt. Csak pár percet beszéltünk, de szeretve, elfogadva és tisztelve éreztem magam” – számolt be a Borsnak a lány, akit nem lepett meg az elnök közvetlensége.

obamagyarkint

– Ezt hirdeti, miért viselkedne másképp? Persze, sok kampánytrükk létezik a gesztusoktól kezdve az öltözéken és kiegészítőkön át a megfelelő szavakig, de itt nem erről volt szó, hanem arról az emberi pluszról, biztatásról, életem lehetőségéről, amit Obamától kaptam. No meg a kinti csapattól! Ott büszkék az emberek a politikai nézeteikre, mint a drukkerek a csapatukra! De nem csak ez a nyíltság tetszett, hanem a lelkesítés, a közös cél érdekében tett összefogás, egymás segítése – részletezte Flóra.

Kimaradt?