Ilyen lesz az időjárás ezen a héten

Jelentős hőmérsékletcsökkenéssel indul július első hete, de a hét végére az évszaknak megfelelő időjárást jeleznek a meteorológusok.

Hétfőn változékony idő lesz, az előző naphoz képest főleg az ország déli, keleti és középső területein jelentős hőmérsékletcsökkenésre kell számítani. Dél-keleten és a hegyekben a felhős égbolt villámlással kísért záporokat eredményez, Olténia és Munténia területén négyzetméterenként akár 50/70 liter csapadék is eshet.  A nappali maximális hőmérsékleti értékek 18 (Erdély keleti részén) és 28 (Bánátban) fok között alakulnak.

Kedden kevesebb csapadék várható, és a hőmérsékleti értékek is emelkednek az egész országban. Az égbolt továbbra is változékony marad délen, dél-keleten és a magasabban fekvő területeken, ahol kisebb záporok is kialakulhatnak. A hőmérsékleti értékek 30-31 fok között alakulnak, a magasabb értékeket az ország dél-nyugati területein mutatják a hőmérők.

A hét közepére szép időt jeleznek a szakemberek, és a felmelegedés is folytatódik, a hőmérsékleti értékek (24-31 fok) az évszaknak megfelelően alakulnak majd. Az égbolt változékony lesz, villámlással kísért futó záporokra a délutáni órákban a hegyekben, majd este az ország észak-nyugati és északi régióiban kell számítani.

Csütörtökön még változó lesz az égbolt, de a hőmérők egyre nagyobb értékeket mutatnak, helyenként az ország északi területein és a hegyekben csapadék is előfordulhat. A maximális hőmérsékleti értékek 24-34 fok között alakulnak.

A hétvégére ismét meleg időt jeleznek a meteorológusok.

Kimaradt?