Szó szerint patakban folyt le a sör a Kalonda-tetőről

Egy rakomány sör borult az úttestre pénteken 11 óra után nem sokkal a Hargita megyei Farkaslaka és Korond közötti útszakaszon, a Kalonda-tetőn, a 13A jelzésű országúton. Ez az a rész, ahol télen gyakoriak a balesetek a csúszós utak és az éles kanyarok miatt. Ezúttal azonban nem a jégtől, hanem a sörtől csúszik az út.

Az italt szállító teherautó vezetője túl gyorsan hajtott, ezért a kanyarban leborult a nem megfelelően rögzített rakomány egy része – tájékoztatott Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

Az autót a Szatmár megyei Halmi település lakója, az 51 éves T. S. vezette, feltehetően ugyancsak Szatmár megyébe szállította a sört. Nem történt baleset, mivel a teherautó nem rongálódott meg, nem borult fel és a sofőr is jól van.

A szemtanúk közül többen is kiszálltak az autójukból, hogy segítsenek a takarításban. Az út melletti árokban patakként folyt a sör. A helyszínre érkező korondi rendőrök kénytelenek voltak a forgalmat az egyik sávra korlátozni, ezért most lassan lehet autóval haladni a környéken.

Az aktív közösséggel rendelkező Udvarhelyi Közlekedési Infó Facebook-csoportban természetesen elindult a kommentáradat, amelyben a kárba veszett sörmennyiséget „siratják”, vannak, akik a Nyikót „féltik”, mert beleömlik a sör. De van, aki abban reménykedik, hogy a medvék átszoknak ezután a sörre, és kevesebb háziállatot pusztítanak el a környéken. Persze olyan is akad, aki nem sajnálja, hiszen Heineken-termékeket szállított a teherautó.

Kapcsolódók

Kimaradt?