Három katona meghalt, miután az őket szállító teherautó szakadékba borult

Három katona meghalt, kilencen megsérültek, miután az őket szállító teherautó lesodródott az útról és szakadékba borult Argeş megyében. 

A gépjárművön összesen 13-an utaztak, mind a 30. hegyivadász-zászlóalj katonái, és a Brassó megyei Nagysinkről Câmpulung felé tartottak. A szakadékba borult teherautó egy négy katonai járműből álló konvoj része volt. 

Három katona a helyszínen életét vesztette, kilencen megsérültek, Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter csütörtök éjszakai nyilatkozata szerint közülük kettőnek a sérülései „súlyosabbak”, de nincsenek életveszélyben. 

A védelmi minisztérium közölte, hogy az Argeş megyei balesetben elhunyt három katona közül ketten Afganisztánban is teljesítettek szolgálatot. 

Mihai Ionuţ Toma zászlós 38 éves volt, nőtlen. Két kiküldetésben is volt Afganisztánban, 2002-től volt a védelmi minisztérium alkalmazottja.
Petre Cristian Toader tizedes 32 éves volt, nős, egy gyermek édesapja. 2008 óta szolgált a hadseregben, egyszer teljesített Afganisztánban szolgálatot.
George-Emilian Catană tizedes 40 éves volt, nős, egy gyermek édesapja, és 2002 óta állt a védelmi minisztérium alkalmazásában. 

A három elhunyt katona családjának Klaus Johannis államfő, a védelmi minisztérium, valamint az egészségügyi minisztérium is részvétet nyilvánított.

Mihai Tudose kormányfő összehangolt közbelépésre szólította fel az éjszaka Adrian Ţuţuianu védelmi, Carmen Dan belügyminisztert és Raed Arafat államtitkárt a megsérült katonák életének megmentése érdekében. A miniszterelnök ugyanakkor elégedetlenségének adott hangot, amiért „27 évnyi szabadság után” sincs az országnak egy olyan helikoptere, amely éjszaka is bevethető lenne. 

 

Kimaradt?