banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Dragnea egyeztetett az államfővel a kormányalakítási tárgyalások előtt

Az államfővel is egyeztetett a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea a hétfőn kezdődő kormányalakítási tárgyalások előtt. A tét az, hogy az államfő fogadja el a PSD kormányfőjelöltjét – tudta meg a pártból származó forrásokból a Digi24 hírtelevízió.

A szociáldemokraták országos végrehajtó bizottsága a hétfői ülésén szavaz arról, hogy az államfővel tartott délutáni tárgyalásokon kit javasolnak miniszterelnöknek. Vasárnap Liviu Dragnea már konzultált erről a PSD megyei szervezeteinek vezetőivel. Ezen a tanácskozásokon árulta el, hogy Klaus Johannisszal is egyeztetett már erről, vélhetően telefonon.

A bukaresti sajtó értésülései szerint a miniszterelnök-jelöltek listája már csak két nevet tartalmaz: Mihai Fifor szenátusi frakcióvezetőjét és Carmen Dan belügyminiszterét. A posztra esélyesnek tartott Florin Georgescu, a jegybank kormányzó-helyettese állítólag nem vállalná a tisztséget.

Ismert, hogy a Grindeanu-kormány megalakításakor Liviu Dragnea még a párttársai előtt is titkolta a miniszterelnök-jelölt nevét. Ezúttal több jelöltet javasol a PSD országos végrehajtó bizottságnak, és a testület hozza meg a döntést. 

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?