Így mentették ki a Brassó-Bodzafoduló között közlekedő, égő személyvonatról az utasokat

Áldozatokat követelő tűzesetet szimuláltak csütörtökön egy személyvonaton, amely Brassó-Bodzafoduló útvonalon közlekedett. A taktikai gyakorlatot a Kovászna és Brassó megyei készenléti felügyelőségek szervezték. 

A forgatókönyv szerint a mozdonyvezető az 112-es egységes sürgősségi telefonszámon keresztül értesítette a katasztrófavédelmet, hogy amint a keresztvári alagútba ért a szerelvény, tűz ütött ki és a kocsikban több utas utazik. 

"A mentőakció és a tűzoltás során 15 személyt mentettek ki a tűzoltók. Közülük négyen súlyos állapotban voltak, őket a helyszínen felállított orvosi sátorba vitték ellátásra. Több mint 130 mentőeszközt és személyt vontak be a gyakorlatba, akik rendkívüli szakmai felkészültségről tettek tanúbizonyságot" - írja a Kovászna megyei készeléti felügyelőség közleménye. 

A gyakorlat keretében arra készültek fel a katasztrófavédelmisek, hogy minél hatékonyabban tudják kezelni a vészhelyzeteket, ugyanakkor felmérték a személyzet fizikai és pszichológiai állapotát is. 

"Az ilyen jellegű gyakorlatok során a vészhelyzeti eljárások tökéletesítését próbáljuk elérni, de a lakosságban is szeretnénk tudatosítani, hogy ilyen esetekben hogyan kell cselekedniük" - írja a közlemény. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?